Faskiakäsittelyt

Faskia on kolmiulotteinen sidekudosverkko, joka peittää kehon kaikkia rakenteita; hermot, luut, lihakset, sisäelimet jne. Faskia yhdistää kehon kaikki osat yhteen.

Faskian liukuminen voi häiriintyä mm. tulehduksen, ylirasituksen, vamman tai leikkauksen seurauksena. Se aistitaan kipuna, liikerajoituksena, kireytenä tai paineen tunteena ja lihakset saattavat muuttuvat heikoiksi ja kömpelöiksi. Tällöin liike ja liikkuminen voivat häiriintyä. Lihakset, joissa on krooninen osittainen jännitystila, tulevat kipeiksi ja särkeviksi, koska faskiakalvot kiristävät jatkuvasti ne saavat aikaan jatkuvan energian puutteen tunteen kehossa, luovat ryhtihäiriöitä sekä huonon painonjakautumisen nivelissä.

Faskiakäsittelyt täydentävät fysioterapiaa. Faskiamaailmassa on eri koulukuntia, joilla käytössä erilaisia käsittelytekniikoita. Kaikkien niiden pyrkimyksenä on palauttaa faskian toiminta normaaliksi.

Faskiamanipulaatio – menetelmä (FM) on italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon 40 vuoden tutkimuksen ja kliinisen työn tulos. Pääasiallinen huomio tässä menetelmässä kohdistuu lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen.